måndag 28 februari 2011

Broderat färdigt!

Jag har av och till broderat på Country Calendar BOM från Ellies Quiltplace. Mönstren är från 2009 och nu är jag då äntligen klar med november- och decemberblocken :) Här kommer först blocket för november månad

och här kommer blocket för december


Nu ska jag fundera ut vilka tyger jag ska använda till blocken, det kommer ta sin tid... Har jag inte haft bråttom tidigare behöver jag ju inte stressa nu heller!


Kramar!
Elisabeth

måndag 14 februari 2011

Seed Stitch Sockar

Nu är mina blå sockar äntligen färdiga!
Jag är med i Sticka meras Sockklubb och dessa sockar var ett av januari månads mönster. De var roliga att sticka, mönstret var inte så svårt att följa - inte ens när jag jobbade natt hade jag problem :)

Sockarna sitter skönt på foten och garnet känns mjukt och gott. Nu får vi se vad jag ska sticka för något nästa gång, något riktigt litet tror jag.

Kram!
Elisabeth

söndag 13 februari 2011

Valentin-sytt

Jag är med på en maillista och där har vi haft "sy-tillsammans" fram till och med idag. Jag startade att sy för över en vecka sedan men sen blev kanten kvar att sy... Nu idag tog jag mig i kragen och sydde färdigt min lilla bonad. AnneMarlen hade hittat mönstret på en norsk hemsida och frågat om vi fick använda det i vår mailgrupp. Som tur var gick det bra och här ser ni min tolkning:

Det var roligt att sy och tog inte alltför lång tid, förutom då väntetiden tills kanten blev fixad.

Kram!
Elisabeth

söndag 6 februari 2011

Väskan klar!

I fredags sydde jag min första Margo handbag, mönster från Lazy Girl design. Mönstret var utförligt med många bilder så det var lätt att sy efter.


 Jag passade på att ta korten ut idag, snön föll under hela gårdagen så det var så vackert ute.



När jag var på Lokalombudsträff med Rikstäcket i Gammelstad förra helgen fick vi sy var sin liten jordgubbsväska. Nu är min söta lilla jordgubbe färdig! Jag slängde ut den i snön också, den blev väldigt färggrann mot allt det vita!
 

Det blir nattjobb inatt och då får en stickning följa med. Jag ska försöka få klart mina blå Seed stitch sockar som jag påbörjade för drygt tre veckor sedan.

Kram!
Elisabeth

onsdag 2 februari 2011

Paket från Quiltbiten

Idag kom min beställning från Kristina på Quiltbiten Det var mycket fint med. Tack Kristina för hjälp att matcha ihop det jag behövde!!!



Tyget Dragonfly Magic på ljus botten och matchande bruna tyger till.

Tyget Dragonfly Magic på marin botten med matchande blå tyger till.









Jag ska sy väskor enligt mönstret Margo Handbag, två stycken av de olika tygpaketen ovan.
 Quiltbitens Premiärväskan ska jag sy lite senare i tyger jag redan har hemma.


Dragkedja på metervara och 9 blandade kläppar till. Symaskinsnålar, alltid bra att ha i reserv hemma.
Sen har Kristina skickat med ett måttband också. Tack så väldigt mycket! 
Vadd var det också med i försändelsen, men det är så tråkigt att fotografera vit vadd så den får ni inte se.

Jag ska jobba inatt och jag kommer säkert gå och längta hem till mina tyger och att få sätta igång att skära till bitar och sen sy ihop dem till något snyggt.


Kramar!
Elisabeth

tisdag 1 februari 2011

Köpt lite grann

I helgen var jag på lokal- och regionmöte för Kviltföreningen Rikstäcket Efter en trevlig helg med bra diskussioner, god mat och många glada skratt var Brita så snäll och öppnade sin butik Quilterian så vi kunde handla lite mer till vår hobby. Detta är vad jag kom hem med:
Ett svart tyg, man kan aldrig få för mycket av det! Ett väskmönster från AnnAKa. Melerade kvilttrådar, de ska följa med på en kurs i frihandskviltning i mars.

Idag har jag ringt till Quiltbiten och beställt ännu mer tyg, men det får ni se när beställningen kommit hem till mig.
Kviltkramar!
Elisabeth